Groen dak


Het schoolgebouw van het Kindcentrum Neptunus / Unikidz heeft een groen dak. Er zijn tuintjes waar we aardappelen verbouwen, bollen planten en zonnebloemen laten groeien. Het groenafval van het fruit dat wij eten in de pauze, verzamelen we in de compostbak. Er staat een automatisch weerstation en een weerhut waar de kinderen metingen doen naar temperatuur, windrichting en -snelheid, luchtdruk en nog veel meer.

Op het dak wonen Akke, Aap en Aamie. Dit zijn de namen van de kippen die door de leerlingen worden verzorgd. Dagelijks neemt een tweetal de verzorging op zich: voeren, water verversen, hok schoon maken en natuurlijk eieren rapen. Zo dragen de leerlingen verantwoordelijkheid voor de verzorging van de dieren. Zij zien waar voedsel (eieren) vandaan komt en wat er bij komt kijken om te zorgen dat er eieren komen. Natuurlijk is het kippenhok door leerlingen zelf gebouwd tijdens de technieklessen!

Wij zijn trots op onze zonnepanelen, het is beter voor het milieu, de school heeft lagere energiekosten en zorgt voor bewustwording bij de leerlingen. Zo wordt je eigen schone stroom opwekken duurzaam leven de normaalste zaak van de wereld. De opbrengst van de 24 zonnepanelen op dak is te bekijken via livestream op www.omnikportal.com